“Prachtige vloeren en badkamers en praktisch in onderhoud”

Vandaag nemen we een kijkje in de woning van Nico en Pieternel in hun fraaie nieuwbouwwoning in Gameren. Wij kennen dit gastvrije en hardwerkende ondernemersechtpaar goed omdat wij in het verleden meermaals tegels hebben geleverd en verwerkt in hun vorige woning, maar ook in de kantine van hun bedrijf, waar wij een fraaie keramische houtlook vloer hebben gemaakt.

Er is goed nagedacht over de tegels, de kleuren en de combinaties. En dat zie je terug.

Na binnenkomst in de woning valt het oog direct op de prachtige vloer die doorloopt over de gehele begane grond. De vloer is gemaakt van castle stones, zoals je ze deze ook ziet in kastelen en landhuizen. De vloer straalt rust en klasse uit en is gemaakt van tegels met verschillende formaten. De tegels zijn gelegd in een aantrekkelijk wildverband. Er is vloerverwarming aangebracht onder de vloer en die voelt heel behaaglijk onder de voeten. De vloer is ook aanwezig in badkamer op de begane grond en vormt een mooie combinatie met de witte neoliet panelen op de wand. De keuze op neoliet was snel gemaakt vertelt Pieternel verder, “Onze architect opperde dit idee en we hebben in de showroom bij van Wezel hier enkele voorbeelden van gezien en wat monsters van meegekregen om te vergelijken”

“Het werken met die grote en breukgevoelige neoliet platen was een hele klus. Er zijn er wel een paar gesneuveld tijdens het werk”

We gaan verder in de woning en begeven ons op de 1e verdieping. De vloer hier sluit mooi aan bij de vloer beneden. Ook weer gebruik maken van grote tegels die zorgen voor een rustig aanzicht met weinig voegwerk. De kleurschakeringen zijn goed zichtbaar en zorgen samen met de leisteenachtige patronen op de tegels voor een natuurlijk geheel. De neutrale grijstinten laten zich prima combineren met het interieur. In de badkamer zien we deze tegel op de vloer en ook gedeeltelijk op de wand terugkomen. De tegel is hier gecombineerd met witte neutrale halfglans tegels die horizontaal op de wanden zijn aangebracht. De hoeken zijn afgewerkt met zilveren hoekprofielen. In de badkamer is het houtwerk van de dakconstructie zichtbaar aanwezig. Bij inzoomen op het tegelwerk zien we de complexiteit van het werk. Veel schuine hoeken en randen die keurig aansluiten op de houten spanten. En de kitter heeft hier een prima stukje werk geleverd stellen we vast.

“Ik wil graag de boel netjes hebben, dus het gemak van schoonmaken en onderhouden was iets waar ik zeker rekening mee heb gehouden”

Als laatste ruimte in de woning laat de Pieternel ons de hobbyruimte zien van Nico, de heer des huizes. Aangekomen in de kelder word ik blij verrast door een heuse wijnkelder. En als fervent wijnliefhebber was dit een fijne afsluiting van het bezoek. De vloer in de gekoelde ruimte is precies zoals je deze aantreft in de chateaus.  Landelijk, antraciet, getrommeld met een dikke voeg. Robuust zonder fratsen. En mocht er per ongeluk een fles sneuvelen, deze vloer kan het hebben!

Namens onze gehele team hopen we dat jullie een hele fijne tijd zullen hebben in de nieuwe woning. We bedanken jullie voor de gastvrijheid en we vinden het geweldig dat jullie ons al meer dan 20 jaar het werk toevertrouwen en daar zijn we best trots op. Santé en tot de volgende klus!

 

Beoordeling klant

8