-Vloerverwarming-

Geniet van het comfort van vloerverwarming

Bij een tegelvloer is vloerverwarming de meest voordelige en comfortabele manier van verwarmen. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de vloer en geeft een zeer behaaglijk gevoel in de woning. En de ogenschijnlijk koude tegels voelen heerlijk warm aan de voeten.

Vloerverwarming Aanleggen

Vloerverwarming aanleggen is een vak apart welke Van Wezel tegelwerken beheerst als geen ander. Met onze kennis en ervaring hebben wij de afgelopen jaren vele woningen voorzien van vloerverwarming mensen van warme voetjes voorzien.

Hoofd- of bijverwarming

Wil je een nieuwe tegelvloer in je huis of heb je een nieuwe woning gekocht? Overweeg dan om over te stappen op vloerverwarming. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden voor je vloerverwarming. Belangrijk hierbij is of je de vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming wilt gebruiken.
  • Vloerverwarming als hoofdverwarming In dit geval wordt de vloerverwarming gebruikt om de woning te verwarmen en moet u het zonder radiatoren afkunnen.
  • Vloerverwarming als uitgebreide bijverwarming In dit geval zult u radiatoren er bij nodig hebben om de woning optimaal te kunnen verwarmen.  De warmteafgifte van de vloer is prettig maar net niet genoeg om de temperatuur in de ruimte te regelen.
  • Vloerverwarming uitsluitend als bijverwarming Hierbij wordt de vloerverwarming alleen gebruikt om de vloer prettig aan te laten voelen, maar is deze ongeschikt voor het verwarmen van de ruimte.  Hiervoor zal dus moeten worden verwarmd met bijvoorbeeld radiatoren.
  • Soorten vloerverwarming

    Een vloer kan verwarmd worden met water maar ook elektrisch verwarmen kan. Dit laatste is echter alleen geschikt voor ruimten waarin de opwarmtijd kort moet zijn en waar de vloerverwarming niet te lang aan hoeft te staan, zoals in bijvoorbeeld de badkamer. Als algemene vloerverwarming is een elektrisch systeem ongeschikt.

Wijze van vloerverwarming aanleggen

De manier waarop een vloerverwarming wordt aangelegd is helemaal afhankelijk van de situatie
  • Nieuwbouw Bij nieuwbouw kan de vloerverwarming op de vloer worden gemonteerd nog voordat de uiteindelijke dekvloer hier overeen wordt  aangebracht. Dit is de makkelijkste manier van werken maar kan alleen wanneer er nog een dekvloer wordt toegepast. Er zijn verschillende systemen toepasbaar, bijvoorbeeld op krimpnetten of op noppenplaten
  • Bestaande bouw In bestaande vloeren kunnen er sleuven worden gefreesd waarin de vloerverwarming wordt verwerkt. Hierna kan de vloer worden afgewerkt en voorbereid om te betegelen